Naslovnica
Događanja Ispis E-mail
Cavtatsko ljeto
Cavtatsko ljeto, kulturno je zabavna manifestacija, koja se svake godine održava u periodu od kraja lipnja do početka rujna, nudeći raznovrsne kulturne i zabavne programe.
U sklopu Cavtatskog ljeta, uglavnom na cavtatskim ljetnim pozornicama na otvorenom, održavaju se brojne priredbe i koncerti: koncerti ozbiljne glazbe, koncerti klapa, folkolorne priredbe, nastupi plesnih skupina, uličnih zabavljača i drugo. Svi programi su besplatni za posjetitelje.

Turistička zajednica općine Konavle
Tiha 3 | HR – 20210 CAVTAT
Tel: +385 20 479 025 | Fax: 478 025
Web: www.tzcavtat-konavle.hr | E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Epidaurus Festival
Epidaurus Festival, mladi glazbeni je festival, po prvi put održan 2007. godine, koji u sebi uključuje i druge umjetničke sadržaje (dramske, literarne, edukativne, folklorne). Pokrenula ga je i vodi dubrovačka pijanistica cavtatskih korijena Ivana Marija Vidović, sa željom da Cavtat kojeg neizmjerno voli, i kojem se uvijek vraća, obogati vrhuskim umjetničkim sadržajima.
Festival nudi brojne koncerte međunarodno poznatih umjetnika, kao i nastupe mladih umjetnika, kojima se kroz posebnu sekciju festivala "Mladi talenti" daje prostor i poticaj za daljnji napredak u karijeri.
Kontakt

EPIDAURUS FESTIVAL
Padre Perice 15 |HR – 20000 DUBROVNIK
Tel/fax: +385 20 419 286
Web: www.epidaurusfestival.com | E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Festival "Konavle, glazba i riječ"
Festival «Konavle, glazba i riječ», pokrenula je 2007. godine udruga Konavle Art, na čelu koje su konavoski akademski glazbenici Đuro Drobac i Matija Novaković. Festival je poseban stoga što se festivalski programi održavaju u nekoliko konavoskih mjesta: Cavtatu, Čilipima, Pridvorju, Grudi, želeći na taj način učiniti vrhunska umjetnička ostvarenja dostupnima najširoj publici, otkrivajući pri tom nove ambijetalne prostore Konavala.

Susret klapa "Na me pogled tvoj obrati"
Susret klapa «Na me pogled tvoj obrati», održava se u Cavtatu od 2000. godine. Pokrenula ga je cavtatska klapa Ragusavecchia, i u relativno kratkom trajanju ovaj Susret izrastao je u jednu od najkvalitetnijih priredbi takve vrste u Hrvatskoj, na kojeg se klape vrlo rado odazivaju kako zbog prijateljske i domaćinske atmosfere za koju se pobrinu članovi klape Ragusavecchia, tako i zbog jedinstvenog scenskog prostora terase vile Banac i prekrasne publike, koja zna prepoznati i uživati u vrhunskoj dalmatinskoj klapskoj pjesmi.

Susret se održava uvijek prvog vikenda u rujnu, i okuplja 12 klapa, prvenstveno sa dubrovačkog područja, te nekoliko vrhunskih klapa iz ostalih dijelova Hrvatske. Drugi dan susreta po tradiciji namjenjen je samostalnom koncertu neke od gostujućih klapa na ljetnoj klapskoj pozornici, skalinima ispred crkve sv. Nikole.

Klapa Ragusavecchia
Marko Šilje, GSM: +385 91 202 1488
Web: www.klapa-ragusavecchia.com| E-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Karnevali
Cavtatske karnevalske tradicije stare su preko 100 godina. Još je Vlaho Bukovac na svojoj slici «Karneval u Cavtatu» koja se čuva u Zbirci Baltazara Bogišića u Cavtatu ovjekovječio maškare u Cavtatu na prijelazu 19. i 20. stoljeća.

Danas karnevalske tradicije čuva Karnevalska udruga "Dominali", organizirajući "Karnevalske dane Cavtata" tijekom pokladnog razdoblja, njegujući pri tom stare tradicijske običaje, te Cavtatski ljetni karneval, koji se uvijek održava dvodnevno, posljednjeg vikenda u srpnju. Ljetni karneval uvijek nudi ležernu zabavu uz nastupe nekoliko glazbenih skupina, te brojne ulične zabavljače, žonglere, performere, pretvarajući tako čitavu cavtatsku rivu u veliku pozornicu, na kojoj svatko može pronaći zabavu za sebe.

1.jpg
10.jpg
11.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

 

Apartmani

AP CAVTAT 2

Kontakt

Tourism Cavtat  
Donji Obod 13
20210 Cavtat - Croatia

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
GSM: +385 (0)98 386 784
Skype: kapetankuka93
Facebook: Apart Cavtat Miso

Vremensko izvješće

---
Cavtat

Tečajna lista

23.01.2019
Srednji
HUF HUF
100
2,335723
GBP GBP
1
8,439716
USD USD
1
6,536322
EUR EUR
1
7,425262
$
=

Ukupno posjetitelja

294540

Designed by IMPRESA
Tourism Cavtat